KANNAMME SOSIAALISEN VASTUUN, KOSKA VÄLITÄMME

Blåkläderin Kestävän kehityksen -konsepti on ollut olemassa vuodesta 1992 lähtien, ja sen perusta luotiin ensimmäisessä tehtaassa Vietnamissa. Se tarkoittaa, että tuotantomme noudattaa olemassa olevia korkeimpia sosiaalisia, eettisiä ja ympäristöä säästäviä säännöstöjä. Se tarkoittaa myös, että noudatamme kansainvälistä lainsäädäntöä ja kansainvälisiä sopimuksia, kuten YK:n ja ILO:n sopimuksia, ja että työtä seurataan säännöllisesti ja sen laatu varmistetaan.

Olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että tuotantoketjun kaikki työntekijät tekevät Blåkläderistä yhden maailman parhaimmista työvaatemerkeistä. Siksi meille on tärkeää, että kaikilla työntekijöillä on pysyvä työsuhde ja että tehtaiden tuotantotehtävät pysyvät tasaisina. Muissa tehtaissa ei ole epätavanomaista, että henkilökunta jää ilman palkkaa ja menettää työsuhdeturvansa tilausten vähentyessä, mutta näin ei tapahdu Blåkläderin tehtaissa.

Blåkläder ja tehtaat auttavat nimittäin toisiaan suunnittelussa saadakseen tuotannon jakautumaan tasaisemmin vuoden aikana. Tehtaat tarjoavat työntekijöille mahdollisuuden sairaanhoitoon tehtaan oman sairaanhoitajan sekä yrityslääkärin toistuvien käyntien myötä. Aamiainen, lounas ja välipalat ovat ilmaiset tai tarjotaan subventoituun hintaan. Lisäksi työntekijöillä on mahdollisuus ilmaisiin bussikuljetuksiin työpaikan ja kodin välillä. Tarvitseville toteutetaan jatkuvasti paikallisia keräyksiä ja henkilökunnalla on lisäksi rahasto, josta työntekijä voi saada tarpeen vaatiessa lisätukea.

Tehtaat osallistuvat myös kriisitukeen ja yhteiskuntaa rakentaviin hankkeisiin sekä tekevät muun muassa lahjoituksia paikallisiin lastenkoteihin. Ja vaikka koulunkäynti on ilmaista Sri Lankassa ja Myanmarissa, koulukirjat maksavat. Tehtaat maksavat kirjat ja lahjoittavat ne työntekijöiden lapsille vuosittaisessa kirjojenlahjoitusseremoniassa. Juhlapyhät ovat Sri Lankassa ja Myanmarissa tärkeitä. Siksi niitä vietetään yhdessä työpaikoilla ja samalla lisätään yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä.