poster

BLÅKLÄDERILLE LEED -SERTIFIKAATTI MYANMARISSA

Työvaatteemme valmistetaan Sri Lankan ja Myanmarin kuudessa tehtaassamme, joissa toimintaperiaatteena on kestävä kehitys. Yksi Myanmarin tehtaista on saanut kaikkein korkeimman kunnianosoituksen, kun on kyse ympäristön kannalta kestävistä rakennuksista – LEED Platinum* -sertifikaatin. Se tarkoittaa, että tehdas on saanut kaikkein ”vihreimmän” leiman luotettavasta sertifiointiprosessista yhdestä maailman arvostetuimmista rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmistä. Vuodesta 2017 lähtien myös Sri Lankan tehtaallamme on ollut LEED Gold -sertifikaatti. Tämä antaa Blåkläderille ja asiakkaillemme vahvan todisteen ympäristön kannalta kestävän työmme edistymisestä nyt ja tulevaisuudessa.

PYRIMME AINA PAREMPAAN
Blåkläder ei ole yritys, joka tyytyy olemassa olevaan tilanteeseen, vaan pyrkii aina kehittymään paremmaksi. Siksi meillä on käynnissä useita uusia LEED -projekteja ja pyrimme nopeasti saamaan ansioluetteloomme lisää sertifikaatteja.

VIISAAT INVESTOINNIT TUOTTAVAT PITKÄAIKAISTA VOITTOA
– Aurinkopaneelien kautta saatava aurinkoenergia vähentää energian kulutusta vähintään 50%.
– Valo-ohjattu LED-valaistus.
– Vesijäähdytteinen ilmastointi – pienienerginen, eikä sisällä riskiä kasvihuonekaasuista, kuten freoneista.
– Prismanmuotoinen kattoikkuna päästää päivänvalon sisään ja levittää valon, mutta sulkee ulos UV-säteet ja lämmön.
– Katto, seinät ja lattiapinnat ovat vaaleat ja heijastavat, jotta auringon lämpö vähenee päivän kuumimpina tunteina.
– Vähintään 75% alentuneet vesikustannukset automaattisesti sulkeutuvien hanojen ansiosta ja veden uudelleen käyttö (wc-altaisiin tai ulkokasteluun).
– Vähintään 55% pienemmät hiilidioksidipäästöt, mm. aurinkopaneelien energiatehokkuuden avulla. Tämä on tärkeä väline CO2-päästöjen vähentämiseksi tuotantoketjussa.
– 30–40 prosenttia rakennuksen rakennusaineista on kierrätettyä, mikä vähentää uuden tuotannon tarvetta.
– Jätteenlajittelu kierrätyksen maksimoiseksi.
 

TAVOITTEENA MAAILMANLUOKAN TASO
Tehtaissa jokainen työntekijä antaa Blåkläderille mahdollisuuden tuottaa maailmanluokan työvaatteita. Siksi olemme ylpeitä siitä, että LEED-sertifikaatti auttaa luomaan tuotannon työntekijöille hyvän ja turvallisen työympäristön. Varmistamme, että sisäilmaa valvotaan ja että tehtaissa on hyvä ilmanvaihto. Henkilökunta osallistuu lisäksi koulutuksiin, jotta säästäisimme yhteisiä resurssejamme, kuten vettä ja energiaa. Lisäksi he saavat tietoa eduistaan ja siitä miten valita yhteinen kuljetus kodin ja työpaikan väliselle matkalle. Teemme aktiivisesti työtä, jotta pyörällä kulkevien työntekijöiden määrä nousisi. Toimenpiteidemme avulla pyrimme olemaan vastuullinen yritys nyt ja tulevaisuudessa.
 

LEED -SERTIFIOINTIJÄRJESTELMÄ HUOLEHTII TULEVAISUUDESTA
LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) Green Building Certification System on sertifiointijärjestelmä, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen Green Building Council. Sertifioinnissa hahmotellaan ympäristön kannalta kestävät rakenteet rakennuksen tyypistä riippumatta. Sertifiointi kattaa koko prosessin aina suunnittelusta rakentamiseen. Tässä huomioidaan muun muassa energiatehokkuus, veden kulutus ja hiilidioksidipäästöt sekä otetaan huomioon nykyinen lähiympäristö, luonnon haavoittuvuus, vesipula ja käytettävissä olevat energialähteet.

LEED integroidaan koko rakennusprosessiin ja rakentaminen perustuu seitsemään luokitusluokkaan:

– Kestävä maankäyttö (Sustainable Sites)
– Vedenkäytön tehokkuus (Water Efficiency)
– Energiankäyttö (Energy and Atmosphere)
– Materiaalit ja resurssit (Materials and Resources)
– Sisäilman laatu (Indoor Environmental Quality)
– Innovatiivinen suunnittelu (Innovative Design)
– Paikalliset olosuhteet (Regional Priority)

Viisi ensimmäistä luokkaa määrittävät vaatimukset ympäristön kannalta. Kuudes vaatimus, innovatiivinen suunnittelu, liittyy kestävyyttä täydentävään suunnitteluun ja rakentamiseen. Viimeinen kriteeri, paikalliset olosuhteet, tarkoittaa maantieteelliseen sijaintiin perustuvaa luokitusta.

Luokitusluokat painotetaan pistejärjestelmän mukaan (enintään 100 peruspistettä) ja kokonaismäärä määrittää LEED-sertifiointitason:

• Sertifioitu (40–49 pistettä)
• Hopea (50–59 pistettä)
• Kulta (60–79 pistettä)
• Platina (80+ pistettä)

Yleisen väärinkäsityksen mukaan LEED-periaatteiden mukaisten rakennusten rakentamiseen liittyy automaattisesti lisäkustannuksia. Todellisuudessa se johtaa valmiiden rakennusten käyttökustannusten pienenemiseen. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme valmistaa työvaatteita ympäristöystävällisessä tehtaassa, joka on saanut LEED Platinum -sertifikaatin. Se hyödyttää jokaista sekä nyt että pitkällä aikavälillä.

Blåkläder pääkonttori

Porttisuontie 1

01200 Vantaa

AUKIOLOAIKA

Maanantai-Perjantai 08:00-16:30

Käyntiosoite

Porttisuontie 1

01200 Vantaa

© 2023 Blåkläder AB. Kaikki oikeudet pidätetään.