poster

KULUTUSTA KESTÄVÄ VASTUULLISUUS

Millainen on kestävä materiaali, kun on kyse työvaatteista? Kulutuskestävyys ja pitkä käyttöikä ovat kaksi olennaisinta ominaisuutta. Voimme lisäksi parantaa ominaisuuksia käyttämällä materiaaleja, joiden tuotantoketjun globaali jalanjälki on pienempi. Jos joudumme tekemään kompromisseja, mihin vedämme rajan uudistuvien raaka-aineiden ja lopputuotteen käyttöiän välillä, kun vaakakupissa on vastuullisuus?

Keskustelemme näistä kysymyksistä päivittäin, eikä niihin ole yksiselitteistä tai helppoa vastausta. Työ- ja suojavaatealamme on todella erityinen, kun on kyse suojauksesta ja toimivuudesta. Koska vaatetta ei vaihdeta siksi, ettei se ole enää muodikas, vaan vasta kun se on kulunut, ovat korkea kulutuskestävyys ja pitkä käyttöikä aina keskipisteessä.

Siksi teemme jatkuvasti töitä pidentääksemme vaatteen elinkaarta – tämä työ tuottaa eniten ilmaston hyväksi. Esimerkki tästä on vaatteen tärkeiden osien vahvistaminen. Se pidentää käyttöikää 50% ja säästää automaattisesti tuotantoresursseja 30%. Jos sen sijaan vaihtaa ainoastaan kuidun raaka-aineen, ympäristöresursseista säästyy 2–10%.

Kun jatkuvasti pyrimme pidentämään vaatteen käyttöikää, ympäristöjalanjälkemme on pienempi. Teemme taukoamatta työtä parantaaksemme vaatetta, muun muassa testaamalla kulutukselle alttiiden kohtien uusia vahvikkeita, muokkaamalla designia ja istuvuutta sekä etsimällä optimaalisia kuitusekoituksia tehdäksemme vaatteista mahdollisimman kulutuskestäviä ja mukavia. Ja juuri siksi meillä on kolminkertaiset saumat. Koska olemme olleet alalla reilut 60 vuotta tiedämme, että yksikään vaate ei kestä pidempään kuin sen heikoin lenkki ja että vaate kuluu eniten kulutukselle alttiimmista kohdista.

Jos poistamme lisäsaumat ja vahvikemateriaalin, vaate kuluu nopeammin ja asiakkaidemme kulutus kasvaa. Siten käyttäisimme valmistuksessa hieman vähemmän resursseja, mutta loisimme lyhyemmän elinkaaren myötä ympäristön kannalta huonon tilanteen. Tämä ei ole kestävä toimintatapa. Tutkimukset osoittavat, että jos vaatteen elinikä tuplataan, ympäristökustannukset puolittuvat, koska käyttäjä käyttää yhtä vaatetta kahden sijaan. Siksi vahvistamme vaatteitamme jatkossakin luodaksemme kestävän tulevaisuuden, jossa kulutetaan vähemmän vaatteita.

Siksi tarjoamme saumoille elinikäisen takuun, koska tiedämme varmuudella, että vähemmän vaatteita on ympäristöä säästävämpi vaihtoehto sekä nyt että tulevaisuudessa.

Blåkläder pääkonttori

Porttisuontie 1

01200 Vantaa

Opening hours

Maanantai-Perjantai 08:00-16:30

Käyntiosoite

Porttisuontie 1

01200 Vantaa

© 2024 Blåkläder AB. Kaikki oikeudet pidätetään.