KOHTI IANKAIKKISUUTTA

Meille kylmän Pohjolan asukkaille auringolla on erityinen merkitys. Se antaa meille voimaa ja energiaa, minkä me olemmekin hyödyntäneet ja levittäneet maailmanlaajuisen organisaatiomme jokaiseen osaan. Blåkläder valmistaa joka vuosi useita miljoonia vaatteita, ja noin puolet vaatteista tuotetaan omissa tehtaissamme. Nykyisin lähes puolet ompelutuotantoon käytetystä sähköstä on lähtöisin aurinkoenergiasta. Se tarkoittaa, että 50 % ompelukoneista toimii aurinkoenergialla. Emme kuitenkaan tyydy siihen. Aurinkoenergia ei ole vain ympäristöfiksua vaan myös kustannustehokasta – kutsumme sitä sun-win-tilanteeksi.

Meille vastuullisuus ei tarkoita vain valmiita vaatteita vaan myös matkaa niihin. Olemme oppineet 60 vuotta alalla toimittuamme, että on tärkeää tehdä voitavansa kestävän tuotannon varmistamiseksi. Siksi teimme pitkään töitä selvittääksemme, miten voimme pienemmällä energiankulutuksella säilyttää korkean laatuvaatimuksemme. Aurinko oli luonnollisena energianlähteenä yksinkertaisesti loistava idea.

Aurinkopaneelien lisäksi tuotantolaitosten katoilla on valoa sisään päästäviä kupoleja, niin kutsuttuja Prismatic Skylights -kattoikkunoita. Ne päästävät auringonvalon sisään, mutta eivät lämpöä tai UV-säteitä. Automaattiset anturit kytkevät päälle LED-valaistuksen, kun ulkona on pilvistä tai pimeää. Tämä vähentää sähkönkäyttöä ja tekee työpaikasta valoisamman ja viihtyisämmän.

Nykyaikaisen aurinkopaneelipuiston avulla voimme tuottaa kaksinkertaisen määrän energiaa verrattuna kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen. Siksi päätös oli helppo. Jatkamme laajentumista uusiutuvan sähkön voimin. Se on myös tärkeä osoitin pyrkimyksessämme tulla globaalien markkinoiden kestävimmäksi toimijaksi – nyt ja tulevaisuudessa.

“”Emme jää lepäilemään laakereillemme, vaan otamme täyden vastuun lupauksestamme toimia hieman kestävämmin joka päivä!””

Thomas Rönnholm, CEO, Blåkläder Oy