poster
BECAUSE TOMORROWMATTERS

Kasvava väestö. Yhteiset ja rajalliset resurssit. Siinä meille selkeä syy työskennellä joka päivä tulevien sukupolvien puolesta edistääksemme kiertotaloutta ja kulutusta, joka pitää resurssit yhteiskunnan kierrossa sen sijaan, että niistä tulisi jätettä.

poster
BLÅKLÄDERIN KESTÄVÄNKEHITYKSEN RAPORTTI

EETTISET PERIAATTEMME

EI, EI, EI, KYLLÄ.

Vastuullisuuteen pyrkiminen on rankkaa työtä, johon liittyy isoja haasteita ja vaikeita päätöksiä. Jokaista myöntävää vastausta kohden on tuhat kieltävää. Me teemme tämän kovan työn asiakkaidemme puolesta. Yritämme, epäonnistumme ja opimme, teemme vaikeat valinnat ja epäsuositut päätökset. Sanomme ei – jotta sinun ei tarvitse.​

Blåkläder on perheyritys, siitä olemme aina välittäneet – välitämme myös kaikista kanssamme työskentelevistä kuin omista perheenjäsenistämme. Välittämisen lisäksi vaadimme paljon ja tarjoamme tukea, jotta jokainen voi saavuttaa täyden potentiaalinsa. Ennen kaikkea haluamme, että Blåkläder on terve ja vahva yritys, jonka itseluottamus on hyvä – tarpeeksi hyvä, jotta voimme sanoa ei. Nyt ja tulevaisuudessa.​

Olemme kulkeneet omaa tietämme kolmen sukupolven ajan ja tehneet kaikkemme tehdäksemme jokaisesta arvoketjumme lenkistä ja jokaisesta tuotteen yksityiskohdasta vastuullisen ja kestävän. Uskomme, että vastuullisuus ei ole pysyvä ominaisuus, joka yrityksellä joko on tai ei ole, vaan se on jatkuva prosessi, jossa liiketoimintaa optimoidaan koko ajan paremmaksi ihmisille, planeetalle ja yrityksen tulokselle. ​

Sanomme ei kehnojen työvaatteiden liikakulutukselle. Sanomme ei pikavoitoille, harkitsemattomille päätöksille, väliaikaisratkaisuille ja hulluille korjailuyrityksille. Sen sijaan sanomme kyllä pitkään kestäville tuotteille, suhteille ja kumppanuuksille. Meille se on aitoa oikeaa vastuullisuutta. ​

Sanomme ei monille asioille. Voit kiittää meitä myöhemmin. 

Ihmiset, planeetta, voitto

VIHREÄT TEHTAAT

Kestävä ajattelu on Blåkläderin geeneissä, ja  siksi olemme erityisen ylpeitä siitä, että Myanmarin tehtaamme on saanut huippuarvosanan LEED Platinum. Kyse on LEED Green Building -sertifikaattijärjestelmän korkeimmasta tasosta ympäristön kannalta kestäville rakenteille. Se tarkoittaa suurta menestystä käynnissä olevalle ja tulevalle vastuullistyöllemme.

SOSIAALINEN VASTUU

Blåkläderille kestävyys merkitsee muutakin kuin ympäristöä. Sosiaalinen vastuu on se, mikä meitä tosiasiassa määrittää. Siksi turvallinen työsuhde, mahdollisuus terveydenhuoltoon ja toimialueidemme paikallisyhteiskunnan pitkäaikainen tukeminen ovat meille itsestäänselvyyksiä.

LOPUTON VOIMANLÄHDE

Aurinko on ihmisten olemassaolon edellytys ja lähes loputon energianlähde, jolla on pieni ilmastovaikutus. Käyttämällä aurinkopaneeleja ja vesijäähdytteisiä ilmastointilaitteita ja pienentämällä vedenkäyttöä, otamme pitkäjänteisen vastuun vaatteiden tuotannosta ja niiden ilmastovaikutuksesta.

poster
LYHYT JA TEHOKASTOIMITUSKETJU

Pidämme yhteistyökumppaneiden määrän toimitusketjussamme mahdollisimman pienenä. Uskomme, että ratkaisu aidosti kestävään työhön, on läheiset suhteet kaikkiin toimittajiin toimitusketjussa. Rajoitettu määrä huolellisesti valittuja toimittajia on perusta toimitusketjun korkealle läpinäkyvyydelle. Blåkläderillä toimittajia on kokonaisuudessaan alle 100. Toimialallamme ei ole epätavallista, että yrityksillä on 5-10 kertaa enemmän. Meidän näkökulmastamme tämä on ainoa oikea tapa toimia.

poster
VIHREÄTKULJETUKSET

Kestävän ajattelun mukaiset kuljetuksemme täytetään aina ääriään myöten

YLI 60 VUODEN OMISTAUTUMINENKESTÄVILLE TYÖVAATTEILLE

LAATU

Me Blåkläderillä tiedämme, että tärkein tekijä ilmastovaikutusten pienentämisessä on se, että työvaatteitamme käytetään mahdollisimman paljon ja pitkään. Laadukas vaate mahdollistaa lisäksi sen, että henkilöä kohden valmistettavien vaatteiden määrä ja kulutus pienenee.

SERTIFIOINNIT

Blåkläderin tavoitteena on pyrkiä joka päivä tekemään toiminnasta kestävämpää, askel kerrallaan. Yritys voi tuskin yhdessä yössä muuttua kestäväksi, sillä kestävillä työvaatteilla viitataan nykyisin moniin muihinkin tekijöihin kuin vaatteiden laatuun.

KEMIKAALIT

Kemiallinen käsittely, jolla lopputuotteeseen saadaan jokin erityinen ominaisuus, ei välttämättä kuulosta aluksi hyvältä idealta, vaan asialta, jota pitäisi kaikin keinoin välttää. Mutta kun valmiin vaatteen tulee suojata käyttäjäänsä kuumuudelta, liekeiltä tai kemikaaliroiskeilta, tekstiilien valmistuksessa on ajateltava toisin.

KESTÄVÄ KEHITYS

Meille vastuullinen tuotanto on keskipisteessä ja olemme vakuuttuneita siitä, että se kulkee käsi kädessä hyvin liiketoimintamme kanssa. Kun jokaisella työvaatteella on pidempi elinkaari ja tuotanto on vastuullista, voimme valmistaa parempia tuotteita, jotka kestävät pidempään. Jos haluat tietää lisää kestävän kehityksen työstämme, vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

ANN CARLSSON
SUSTAINABILITY MANAGER

PAREMPAA PUUVILLAA (BETTER COTTON INITIATIVE)

VALIKOIMA

VERKKOKAUPPA

Blåkläder pääkonttori

Porttisuontie 1

01200 Vantaa

AUKIOLOAIKA

Maanantai-Perjantai 08:00-16:30

Käyntiosoite

Porttisuontie 1

01200 Vantaa

© 2023 BLÅKLÄDER AB. Kaikki oikeudet pidätetään.