TUOTETIEDOT
EN ISO 20471

Hyvin näkyvät työvaatteet.

EN ISO 20471 - Hyvin näkyvät työvaatteet

Työvaatteet, jotka on sertifioitu EN ISO 20471 -standardin mukaan, eli huomiovaatteet, tekee käyttäjän näkyväksi tilanteissa ja ympäristöissä, joissa näkyvyys on tärkeää onnettomuuksien välttämiseksi. Vaatteiden ominaisuudet ja muotoilu tekevät käyttäjän näkyväksi kaikista suunnista ja kaikissa päivän valaistusolosuhteissa sekä pimeällä valaistuksen alla. 

Suorituskykyvaatimukset asetetaan sekä fluoresoiville että heijastimien materiaaleille. Materiaalin väri ja luminanssi testataan sekä ennen maksimipesukertoja että sen jälkeen. Luminanssi on materiaalin fluoresoiva vaikutus, mikä tarkoittaa, että väri koetaan luminoivaksi. Hyväksytyt fluoresoivat värit ovat keltainen, oranssi ja punainen. Heijastimien toiminta testataan myös sekä ennen että jälkeen maksimipesumäärän.

Standardi asettaa vaatimuksia tuotteen fluoresoiville ja heijastimien materiaaleille sekä suunnittelulle. Fluoresoivien kankaiden ja heijastimien yhdistelmä tarjoaa käyttäjälle näkyvyyden joka suunnasta. Heijastimet asetetaan käsivarsien, jalkojen ja ylävartalon ympärille selventämään käyttäjän liikkeitä.

Huomiovaatteista on kolme luokkaa, jotka määritellään fluoresoivien kankaiden ja heijastimien vähimmäispinta-alojen mukaan. 

Luokka 1Luokka 2Luokka 3
Fluoresoiva kangas0,14 m20,50 m20,80 m2
Heijastin0,10 m20,13 m20,20 m2

Jokaisella huomiovaatteella on luokitus. On myös mahdollista yhdistää kaksi vaatetta korkeamman luokituksen saavuttamiseksi, vaikkakin vaatteet erillään saavuttaisivat alemman luokan. Tällainen yhdistelmä on myös sertifioitava sen varmistamiseksi, että kaikki kunkin luokan vaatimukset täyttyvät. Lisätietoja Blåkläderin yhteissertifiointiohjelmasta löytyy täältä.

Logon sijoittaminen huomiovaatteisiin 

Kun huomiovaatetteeseen lisätään logo, sekä logon koko että sijoitus on tärkeää ottaa huomioon. Logo ei saa pienentää fluoresoivaa aluetta standardissa asetettujen vaatimusten alapuolelle tai muuttaa fluoresoivan alueen tasapainoa vaatteen etu- ja takaosan välillä (suhde 4:6). Kun logo kiinnitetään kontrastimateriaaliin, logon koko voidaan valita vapaasti vaikuttamatta fluoresoiviin ominaisuuksiin.

Huomiovaatteet on pidettävä puhtaina, niitä on käytettävä täysin suljettuina, eivätkä ne saa peittää muita vaatteita tai laitteita.

Suojausluokkaa kuvataan alla olevalla kuvamerkillä;

Blåkläder pääkonttori

Porttisuontie 1

01200 Vantaa

Opening hours

Maanantai-Perjantai 08:00-16:30

Käyntiosoite

Porttisuontie 1

01200 Vantaa

TIETOA BLÅKLÄDERISTÄ
Ehdot ja säännöt

© 2024 Blåkläder AB. Kaikki oikeudet pidätetään.