poster
HUOMIOVAATTEIDENOPAS

MIKSI MINUN TULISI KÄYTTÄÄ HUOMIOVAATTEITA? 

Näy missä ja milloin vain turvallisissa huomiovaatteissa. Laadukkaissa ja hyvin näkyvissä huomiovaatteissa sinun kaltaisesi ammattilaiset voivat nauttia täydestä mielenrauhasta sekä ansaitsemastaan henkilökohtaisesta suojasta. Huomiovaatteissa voit olla varma, että näyt hyvin niin yöllä kuin päivälläkin, riippumatta säästä tai työympäristöstä.


Tässä muutamia vinkkejä, mitä sinun tulee ottaa huomioon, kun valitset työvaatteita

– Jos sinua ei nähdä tai huomata, olet vaarassa, niin yksinkertaista se on. Työvaatteet, joissa on hyvä näkyvyys suojaavat sinua ja varmistavat, että tulet huomatuksi kaikissa tilanteissa. Yksinkertaisesti sanottuna: Ne ovat erittäin tärkeitä turvallisuutesi kannalta.

– Valitse huomiovaatteet sen mukaan, missä ammatissa toimit ja minkälaisia vaatimuksia sinulla työsi puolesta on. Useimmilla yrityksillä on omat säännöt ja ohjeistukset huomiovaatteisiin liittyen, joten varmista ajankohtaiset ohjeistukset työpaikaltasi.

– Voit olla varma, että me Blåkläderillä pystymme tarjoamaan oikeanlaiset huomiovaatteet juuri sinun työhösi. Valikoimamme korkealaatuiset ja hyvin suojaavat työvaatteet perustuvat vuosien syvällisiin tutkimuksiin ja huolellisiin testauksiin.

– Huomiovaatteet on jaettu kolmeen eri luokkaan. Ne alkavat luokasta 1, jolla on pienimmät vaatimukset vaatteen heijastavan pinta-alan ja heijastimien suhteen. Mitä korkeampi luokitus on, sitä suuremmat vaatimukset näkyvyydelle on.

– EU:n standardi, joka huomiovaatteiden vaatimukset ja kriteerit määrittelee on EN ISO 20471. Sen lisäksi, että tuotteet täyttävät korkeat EU:n turvallisuusvaatimukset, täyttää ne myös Blåkläderin korkeat laatukriteerit.


HUOMIOVAATTEIDEN TURVALUOKITUKSET

LUOKKA 1

Fluoresoivan materiaalin määrä vaattessa: 0,14 m² 
Heijastavan materiaalin määrä: 0,10 m² 

LUOKKA 2

 Fluoresoivan materiaalin määrä vaattessa: 0,50 m² 
Heijastavan materiaalin määrä: 0,13 m² 

LUOKKA 3 

Fluoresoivan materiaalin määrä vaattessa: 0,80 m² 
Heijastavan materiaalin määrä: 0,20 m² 

poster

AMMATTILUOKAT JA TOIMIALAT, JOTKA KÄYTTÄVÄT HUOMIOVAATTEITA
Tässä yleisimpiä ammattiluokkia ja toimialoja, joissa käytetään huomiovaatteita: Rakennusala ja rakennustyömaat, tietyöntekijät ja tietyömaat, raskaskaluston kuljettajat, teollisuusala, rautatietyöntekijät, lentokenttätyöntekijät jne.

EN ISO 20471 – SERTIFIOINTI, JOLLA ON VÄLIÄ
Suojavaatetus, joka on sertifioitu standardin EN 471/20471 mukaan, tarjoaa käyttäjälle näkyvyyttä vaarallisissa tilanteissa, kaikissa valaistusolosuhteissa päivän aikana ja ajoneuvon ajovalojen valaistuksessa pimeässä. Standardille asetetaan korkeat vaatimukset näkyvyydestä, mukaan lukien kankaan kirkkaus ja heijastavuus. Vaatteet luokitellaan eri luokkiin materiaalin näkyvän pinta-alan, heijastimien pinta-alan sekä muiden erityisten vaatimusten kanssa.


LÖYDÄ OMA SERTIFIOITUJEN HUOMIOVAATTEIDEN YHDISTELMÄSI 

Blåkläderin huomiovaatteet on luokiteltu yhteissertifioinnilla. Tämä kertoo, mikä yhteissertifiointiluokka yksittäisellä vaatteella on, ja mikä turvaluokka 1-3 voidaan saavuttaa yhdessä muun tyyppisten vaatteiden kanssa.

Yhteissertifioinnin vaatimukset koskevat päämateriaalin fluoresoivaa ja näkyvää pinta-alaa, mutta myös muita suunnitteluvaatimuksia. Nämä kolme huomiovaatteen turvaluokkaa on määritelty fluoresoivien ja heijastavien materiaalien minimipinta-alan mukaan. 

Combined-Certification-Labels.pdfLataa
KATSO TÄÄLTÄ KAIKKIHUOMIOVAATTEEMME!

Blåkläder pääkonttori

Porttisuontie 1

01200 Vantaa

AUKIOLOAIKA

Maanantai-Perjantai 08:00-16:30

Käyntiosoite

Porttisuontie 1

01200 Vantaa

© 2023 Blåkläder AB. Kaikki oikeudet pidätetään.