KORKEA LAATU ON PARAS KEINO MINIMOIDA NEGATIIVINEN PALAUTE

Me tiedämme, että tärkein tekijä ilmastovaikutusten pienentämisessä on se, että työvaatteitamme käytetään mahdollisimman paljon ja pitkään. Laadukas vaate mahdollistaa lisäksi sen, että henkilöä kohden valmistettavien vaatteiden määrä pienenee. Tiedämme myös, että korkea laatu johtaa aina pienempään ilmastovaikutukseen, koska se minimoi kuljetusten, raaka-aineiden ja muiden tuotantoketjun resurssien käytön. Valitsemalla oikeat materiaalit jokaiseen vaatteeseen vaatteella on mahdollisuus kestää pidempään. Sen myötä jokaisesta tuotantovaihteesta tulee kestävämpi ja laadukkaampi.

Meille on tärkeämpää luoda laadukkaita vaatteita, joiden kulutuskestävyys ja pitkä elinikä ovat meille kunnia-asia. Tähän pääsemme innovaatiovoiman ja uteliaisuuden avulla. Blåkläderin pääasiallinen vastuullisuustavoite on pitkä käyttöikä. Seuraamme jatkuvasti kestäviin materiaaleihin ja kuituihin liittyvää tutkimusta. Kyse voi olla kuitusekoitteista tai upouusista materiaalivalinnoista. Testaamme jatkuvasti uusia materiaaleja ja yhdistelmiä, joilla on pienempi ympäristövaikutus ilman, että laatu huononee. Valitsemme aina kestävimmät kankaat ja komponentit – siten toimimme oikeasti kestävästi.

Teemme jatkuvasti työtä nähdäksemme, miten kierrätysmateriaalia voi käyttää vaatteissamme, ilman että joudumme tinkimään laadusta. Jos osoittautuu, että kierrätysmateriaalilla on negatiivinen vaikutus kulutuskestävyyteen ja käyttöikään, kierrätyksen positiivinen vaikutus häviää. Tämä voi puolestaan johtaa kulutuksen lisääntymiseen ja entistä suurempaan ympäristövaikutukseen, mikä on resurssien tuhlausta.

Koska vaatteissamme on käytetty materiaaleja, joita on vaikea kierrättää, on sen sijaan erittäin tärkeää, että valmistamme kulusta kestäviä tuotteita, jotka pysyvät hyvinä pitkään. Vuodesta 2018 lähtien Blåkläder on osallistunut useisiin paikallisiin ja kansallisiin projekteihin löytääkseen avaimen tulevaisuuden kestävään tekstiiliteollisuuteen. Materiaalisekoitteet ja erityiset käsittelyt testataan, jotta saavutetaan suojaominaisuudet ja erityiset toiminnot sekä maksimoidaan vaatteen käyttöikä. Nämä kuitusekoitukset ja kemialliset käsittelyt ovat tarpeellisia, jotta lopputuotetta voidaan käyttää työvaatteena ja suojavaatteena. Samalla se kuitenkin rajoittaa mahdollisuutta perinteiseen kierrätykseen. Sen sijaan on useimmiten tarkoituksenmukaisempaa, että vaate poltetaan energiankäyttöön maksimaalisen käytön jälkeen, koska polttaminen on ympäristöä vähiten kuormittava vaihtoehto.

On löydettävä toimivuuden, suojan ja ympäristövaikutusten välinen tasapaino, jotta päästään kaikkein kestävimpään ratkaisuun. Huono laatu tulee nimittäin kalliiksi!